Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Afterski – Haeggbloms och Silver Bullet

| No Comments


Bad Gastein bjuder på ett grymt festliv med många olika barer. Eftersom svenskarna dominerar bland besökarna så är många ställen svenskägda med svensk-talande personal. Passa dock även på att besöka de österrikiska barerna. En upplevelse i sig.
Festandet börjar självklart med after-ski där man har bra alternativ att välja på.

Afterski på Häggbloms bar och Silver Bullet

Bild från Haeggbloms Facebook-grupp

Bild från Haeggbloms Facebook-grupp

Bad Gastein bjuder på ett grymt festliv med många olika barer. Eftersom svenskarna dominerar bland besökarna så är många ställen svenskägda med svensk-talande personal. Passa dock även på att besöka de österrikiska barerna. En upplevelse i sig. En god öl från Österrike är Trumer. På vissa ställen när du beställer så måste du specifiera storleken:

Ein kleines Bier bitte – En liten öl

Ein grosse Bier bitte – En stor öl

Festandet börjar självklart med after-ski där man har bra alternativ att välja på.
Jobbannons: Reseledare sökes! -STS Alpresor


Haeggbloms bar

Häggbloms eller Haeggbloms är en bar med en liten after-ski scen där en trubadur spelar 6 dagar i veckan. Häggbloms after-ski är vild, smutsig och galen. Ofta får trubaduren bäras ut från scenen och det skålas vart om vartannat. Här hänger alla säsongare och de svenskar som bor i byn ser man ofta här. Afterskin börjar ca 16.30 och håller på i 1-2 timmar.

Silver Bullet

Vill man ha lite mer klassisk svensk after-ski så är Silver Bullet stället att vara på. Här är det lite mer städat men ändå full fräs. Oftast spelar ett fullskaligt cover-band och ibland svenska stjärnor i Sonja Aldén klassen. Här hänger de flesta vecko-turister så ser du en snygg kille eller tjej i en STS buss så är detta säkraste stället att hitta denne på.

Comments

Leave a Reply

Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök