Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Bellevue Alm – Kälkrodel

| No Comments


Fondue på Bellevue Alm

Fondue på Bellevue Alm

Under ett besök i Bad Gastein bör du lägga en kväll till att äta fondue uppe på Bellevue Alm. Bellevue är en stuga som ligger mitt i backen men på kvällen då liften är stängd tar du dig dit genom att åka upp med en enstolslift. Liften hittar du en bit efter Shellmacken och Haeggbloms Bar. D.v.s bort från järnvägsstationen på vänster sida.

Väl uppe i stugan kan du dricka Gluhwein som kan liknas vid glögg och äta en utmärkt Fondue. Till fonduen serveras en stor salladsbuffé som man kan bli mätt på. Man kan välja mellan ost- korv- eller köttfondue och alla är riktigt bra. Kostnaden är inte allt för hög heller. Någonstans runt 200-230 kr per pers. Att äta fondue tar som bekant lång tid och efter måltiden kan du sitta vid den vackra öppna spisen och ladda upp. För ladda upp ska du.

Rodel

Du behöver nämligen inte åka stolsliften tillbaka ner utan här erbjuds du att tillsammans med dina vänner ta dig ner på kälke på en rodelbana. Banan är en serpentinbana, och det finns några få vallar. Men att kalla den säkert byggd vore att överdriva. Självklart avråds du inte från att åka, men använd lite sunt förnuft, och åk inte om du är alltför berusad.

© Jenny Rollo

© Jenny Rollo

En jätterolig upplevelse och är man flera som tävlar om vem som kommer först ner från Bellevue Alm så kan man nästan garanteras en adrenalinkick!

Comments

Leave a Reply

Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök