Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Arbeta i alperna

| 5 Comments

Reseledare i Alperna

Efter gymnasiet väljer många att göra sin första säsong i alperna. Att hinna samla ihop pengar för att överleva en hel säsong kan vara tufft. Ett alternativ då är att arbeta som reseledare.

Livet som reseledare i Bad Gastein är intensivt men lärorikt. Några av de aktiviteter du hjälper till med är pistvisning och anordnar picknick uppe i backen. Du får en unik chans att lära dig ett helt skidsystem utan och innan samt träffar många likasinnade människor – skidälskare!

Så söker du till reseledare

Många researrangörer anordnar varje år en utbildning till självkostnadspris. Du åker då ner till Bad Gastein med andra potentiella researrangörer och lär dig där under några dagar yrkets hemligheter. Efter det rekryteras vissa direkt till researrangören och kan börja jobba.

Utbildningen sker i november/december och man anmäler sig här:

Andra jobb i Bad Gastein

Man kan även jobba som skidlärare (skidinstruktör), jobba på barer och restauranger samt på hotell. Kommer man ner tidigt på säsongen och letar arbete aktivt så brukar det lösa sig.

Comments

5 Responses to “Arbeta i alperna”

 1. Michelle Axelsson
  September 13th, 2011 @ 18:03

  Hur gör man för att söka bartenderjobb? vem kontaktar man?

  mvh Michelle Axelsson

 2. Marcus
  September 14th, 2011 @ 09:24

  har ni kontakter med folk som anställer?

 3. admin
  September 14th, 2011 @ 15:41

  Hej

  Kommer du dit tidigt på säsongen (november/december) så är det bara att gå runt på barerna annars kan du försöka ringa/maila till Gatz, Häggbloms Bar, SilverBullet + några till…

 4. admin
  September 14th, 2011 @ 15:42

  Hej

  Pröva att kontakta barerna (Gatz, Häggbloms Bar, SilverBullet m.fl), kolla med svenskhotellen (Salzburger Hof), kolla skidskolor, kolla reseguide (STS, LionAlpin) eller åk dit tidigt på säsongen så brukar det lösa sig!

 5. Kristian
  August 27th, 2015 @ 22:42

  Tjena!

  Ska till BG 1 Januari vara där cirka 3-4 månader. Ska jobba har jag tänkt men är fundersam på vad för slags jobb som finns och om jag skulle vilja vara reseledare eller skidlärare är det ett MÅSTE att gå utbildningen i november/december.
  Undrar även om man kan söka på förhand till olika jobb eller om man ska göra det på plats
  Tack på förhand!

Leave a Reply

Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök