Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Dricka i Österrike

| No Comments

När det kommer till alkoholaktiga drycker så finns det ett par spännande alternativ att pröva i Bad Gastein.

Obstler

ObstlerÖsterrike är känt för sitt fruktbrännvin som heter Obstler. Du dricker det som en shot men det kan även finnas i Jägertee.

Jägermeister och Jägertee

Även fast Jägermeister är tysk sprit så är det väldigt populärt i Österrike. Något som påminner om Jägermeister är Jägertee som är en dryck som serveras varm och innehåller svart te, obstler eller stroh rom. Varje drink (och dess kreatör) har ofta ett eget recept med egna kryddor som kan vara kanel eller nejlika. Det finns ett berömt ställe i Bad Gastein som sägs ha det bästa jagerteet. Det kallas bonden och om du åker backen som kallas “Telegrafen” och svänger av och kör offpist några hundra meter kommer du fram. För att komma därifrån får man ta taxi hem till byn men det är helt klart en upplevelse att pröva den gamla damens Jagertee. Fråga i någon svensk bar för att få en vägbeskrivning. Garanterat Bad Gasteins bäst bevarade hemlighet!

Österrikisk öl

En av de vanligaste ölsorterna du kommer inta under din vistelse i Badgastein är Gösser. Du kan också fråga efter en Edelweiss eller Stiegl Goldbräu.

Comments

Leave a Reply

Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök