Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Mat i backen och restauranger

| No Comments

Traditionell Österikisk mat



Det österrikiska köket är kanske inte världskänt men här finns en hel del godbitar. Köket är starkt förknippat med det tyska köket men har även hämtat influenser från grannländer. Det finns en del maträtter som man bör prova på under sitt besök i alperna i Österrike.

Knödel (Klöße)

Knödel tysk kroppkaka

Knödel Photocredits Florian Eckerstorfer

Små fyllda knyten av potatis.  Traditionell tysk rätt som serveras på nästintill alla restauranger i backarna. Påminner om svenskans kroppkakor men utan kött i.

Tiroler Gröstle

Är Österrikes motsvarighet till pyttipannan. Serveras oftast med ett stekt ägg.

Apfelstrudel

Är ett bakverk av tunndeg fyllt med äpple. Ungeför som en äppelkaka.

Mat i backen

En måltid i backen kostar 7-10 EUR för en enklare måltid. Då kan du äta en gulaschsoppa eller knödel. Missa inte att pröva drickan Skiwasser (skidvatten) som är en slags kolsyrad saft. Bra lunchställen är bl.a restaurangen vid mittstationen i Sportgastein och en lunchrestaurang som ligger mitt i backen i Bad Gasteins längta pist H1/H2 (gondolen från Bad Hofgastein)och sedan lift upp).

Vill du träffa en servitör i lederhosen ska du ta dig till restaurangen Jungerstube som ligger på Stubnerkogelberget, de har även utsökt mat!

Comments

Leave a Reply





Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök