Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Offpist i Bad Gastein

| No Comments

VARNING! Åk aldrig offpist om du inte vet vad du gör. Åk aldrig ensam och se till att ha med lavinsändare och spade. Årligen går det flera laviner i Bad Gastein och rutinerade som orutinerade dras med i lavinerna. Vi rekommenderar därför att åka med bergsguide eller avstå.

Nord abfahrtOffpist i Bad Gastein

Offpist i Bad GasteinDet kanske mest lättillgängliga och ett av de bästa offpist-åken i Bad Gastein hittar du uppe i Sportgastein. Direkt när du kliver av liften på toppstationen Kreuzkogel så hittar du Nordabfahrt eller “Norden” som svenskarna kallar den rakt framför dig. Du får ett långt åk och eftersom området är stort är det inte svårt att hitta puder trots att det är uppåkt. Efter åket tar du dig med hjälp av en transportsträcka ner till vägen där du kan vänta på bussen tillbaka till Bad Gastein eller varför inte ta ett till offpist åk och hoppa på bussen till Sport gastein.

Hohe Scharte – H1 Schlossalm

När du åker upp till Hohe Scharte på 2300 meters höjd så har du en väldigt lång och fin pist framför dig, H1 med en fallhöjd på 1460 meter (högst i östra alperna) och en längd på hela 8 km. Om du åker H1 3-500 meter så kommer det på skiers left finnas ett stort område där du kan få några fina svängar.Du kommer sedan hamna i en dal där du via en transportsträcka tar dig ut i H1-pisten igen. Laviner går i detta område varje år så åk inte här utan lavinsändare och kunskap. Det finns många vägar att ta här så du kommer nästan alltid att hitta pudersnö här. Tänk på att inte åka för långt bort från pisten för då kan du hamna i en ravin och då är det till att gå hem!

Offpist Hohe Scharte

Offpist Hohe ScharteComments

Leave a Reply

Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök