Bad Gastein – Guide för skidresa

Allt om boende, after-ski och grym skidåkning!

Ryanair till Klagenfurt

| No Comments


Klagenfurt flygplats

Klagenfurt flygplats

Tåg från Klagenfurt till Bad Gastein

Ryanair har slutat med flyg till Klagenfurt från Sverige. Det går fortfarande att resa denna väg från London Stanstead. Istället får du flyga till Salzburg eller annan stad i Österrike. Munchen i Tyskland går också bra. Från Salzburg och Munchen går det direkttåg till Bad Gastein och från tågstationen som ligger i centrum är det gångavstånd till de flesta hotell och boenden.

Ett alternativ för att ta sig till Bad Gastein som på senare år blivit populärt är att flyga med Ryanair till Klagenfurt. Avgångar går från Stockholm och då via Nyköping Skavsta samt att man också kan flyga från Göteborg. Det är endast avgångar någon dag i veckan. Biljetterna kan enkelväg kosta så lite som 6-700 kr. Tänk dock på att Ryanair har mycket dolda avgifter och det är rätt dyrt att ta med sig egna skidor. Klagenfurt ligger 11 mil sydöst om Bad Gastein. Detta mätt fågelvägen. Problemet är att det är stora berg mellan orterna vilket gör det lite mer komplicerat att ta sig dit. Med bil går det inte snabbt. Det effektivaste då är att åka en bit med bil och sedan köra upp bilen på ett tåg som tar en genom berget. Järnvägen går nämligen rakt genom berget till Bad Gastein. Att åka tåg ger en sträcka på 12,7 mil mellan Klagenfurt-Badgastein.


När du anländer till Klagenfurt, på den lilla flygplatsen så kan du antingen ta lokalbussen eller taxi till tågstationen. Sedan är det bara att hoppa på tåget som via ett par byten eller direkt tar dig hela vägen till BG. Resan tar (utan byten) 1.5 timme. Biljetten enkelväg kostar ca 22 EUR men kan variera. Ett tips är att om ni är 6 personer så får ni grupprabatt och styckpriset blir då 5-6 EUR billigare per person. Därför kan det, om du inte köpt biljett online vara bra att snacka ihop sig med någon svensk du träffar medan du väntar på bussen från flygplatsen till tågstationen i Klagenfurt. Chansen är väldigt stor att resten av svenskarna från planet också ska till Bad Gastein.

Tågbiljett bokar du på OEBB.

Comments

Leave a Reply

Badgastein

Stubnerkogel här kommer vi!

Sök